ČTENÍ: Večerníkovy pohádky (Kouzelné čtení, Albi)

Na Večerníčkovy pohádky jsem se těšila, protože Beky má obecně večerníčka ráda, stejně jako pohádky. Knížka mě ale trochu zklamala. Oproti jiným knihám ze série Kouzelného čtení mi přijde méně promyšlená a zábavná.

Také Beky z ní není kdoví jak nadšená – máme ji doma už více než rok a za tu dobu ji vytáhla jen párkrát. Ale každé dítě je jiné a věřím, že někomu by se knížka třeba mohla líbit, proto vzhůru na recenzi.

Obsah knihy

V knize najdete celkem 9 pohádek – Zlatovláska, O Popelce, Tři zlaté vlasy děda Vševěda, Pták Ohnivák a liška Ryška, Princ Bajaja, Jabloňová panna, O hloupém Honzovi, Chytrá horákyně.

U každé dvojstránky na vás čeká celkem 5 ikon. První ikona s obrázkem knihy přestavuje dialogy a doplňkové zvuky. Pokud máte tento mód zapnutý a ukážete na postavu, něco vám poví, případně uslyšíte jiné zvuky.

Další ikona (trojúhelník) vám přehraje celou pohádku. Stačí kliknout na tuto ikonu a pohádka se automaticky spustí. Pokud naopak ukážete tužkou třeba na obrázek, pohádka skončí a zazní opět dialogy jako u první ikony.

Třetí ikona (čtvereček s tečkou) je pro kvíz, která je zde jen v jedné úrovni obtížností. Další ikony (dvě šipky do kola) slouží ke zopakování – pohádky, dialogu i kvízu. Poslední (čtverec) pak přehrávání zastaví.

Na první stránce navíc nechybí samozřejmě tři základní ikony, se kterými se setkáte v každé knížce kouzelného čtení – zapnutí, zvýšení a snížení hlasitosti.

Formát knihy

Kniha má tvrdé desky jako leporelo. A je velká skoro jako formát A4.

Cena a dostupnost

Večerníkovy pohádky můžete zakoupit na oficiálním e-shopu Albi, v knihkupectví, hračkářství, ale také ve velkých obchodních řetězcích (Tesco, Albert, Globus aj.) nebo v internetových obchodech typu Alza, Mall a další. Cena knihy se pohybuje v rozmezí 290-499 Kč. Ke knížce je samozřejmě nutné vlastnit Albi tužku – ta není součástí balení.

Celkové hodnocení

Večerníčkovy pohásky se zaměřují na tradiční pohádky – nečekejte tedy klasické večerníčky typu Křemílek a Vochomůrka, Maxipes Fík, Pat a Mat a podobně. Pohádky jsou na poslech příjemné, ale dítě nesmí v té době ukázat nikam jinam na knížku, protože jinak vyprávění skončí a musíte začínat od znova. U nás Beky ráda různě kliká, takže doposlouchat celou pohádku je skoro nemožné. Přitom by stačilo, kdyby třeba bylo více obrázků a vyprávění by se rozdělilo do menších bloků.

Knížka neobsahuje písničky (což bylo pro Beky asi zklamání). Také zde najdete jen jednu variantu kvízu (nikoli dvě nebo tři, jak je v jiných knihách Kouzelného čtení). Na druhou stranu se ale dají Večerníčkovy příběhy využít třeba při uspávání, kdy zapnete pohádku, můžete zhasnout a jen si užívat celkem příjemný hlas.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments