ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Pony ranč (Klentnice)

Pony ranč v Klentnici je hodně zvláštní místo. Abych pravdu řekla, tak ve mně bojují dva pocity. Jednak je tam fakt krásné a netradiční prostředí, na druhou stranu jsem se zde ale i trochu bála. V noci by mě tam určitě nikdo nedostal. Ale přes den na krátkou návštěvu určitě zaujme. Můžete se zde dokonce povozit na konících, což jistě potěší nejen děti.

Ranč jako v Americe

Pony ranč je situován v prostorách starého lomu. Stěny lomu vytváří ojedinělé skalnaté prostředí, že jsem si připadala jak v nějakém americkém westernu. K tomu dřevěné budovy, žádný asfalt nebo nějaké super moderní domy. Na první pohled prostě jako ze starého filmu.

Navíc je celý ranč obklopen jen kameny a přírodou. Žádná hlavní cesta vedoucí okolo, davy aut, lidí a podobně. Prostě tiché místo, které si žije svým životem, jakoby se zde zastavil čas. Při naší návštěvě zde kromě personálu skoro nikdo nebyl, takže byl krásný klid. Až mě to trochu děsilo.

U vstupu byly dvě nebo tři chatičky. A vypadaly, že jsou dokonce obývané.

Když ranč, tak nesmí chybět samozřejmě koníci. Ti byli ustájení v krásných dřevěných stájích. Uprostřed lomu pak byl velký uzavřený plac, kde se mohli návštěvníci na koních projet. My jsme jízdu nevyzkoušeli, takže bohužel nevím, jak se to pohybuje cenově. Ale jak jsme odcházeli, tak jedna rodina tam odchytla nějaké pána, že by chtěli jezdit, a hned je vzal ke koním. Takže domluva bude asi snadná.

Kolem jezdeckého pole byla možnost posedět. Vše bylo hlavně ve stylu každý pes jiná ves. Rozhodně nečekejte nějaký jednotný vzhled, nové vybavení apod. Spíše to vypadalo, že je zde taková směska toho, co dům a lidé dali. Každá židle jiná, každý stul jiný, ale v konečném důsledku to prostě k místu tak trochu sedělo.

Občas mi to přišlo jako vetešnictví. Ale tak to bylo vlastně na celém ranči a možná i díky tomu mělo místo tak osobitou atmosféru a vzhled. V dnešní době, kdy jsou místa pro veřejnost na pohled skoro dokonalá, uspořádaná a s nejlepším vybavením, to byl zajímavý kontrast.

Na ranči byly k vidění také různá zvířata – ptáci, králíci, kozy, morčata, kočky…

K tomu hodně stylové WC. Prvně jsem nevěděla, jestli je to jen atrapa na ukázku nebo je to myšleno vážně. Ale vzhledem k tomu, že jsem si v areálu jiných toalet nevšimla, asi to fakt bylo reálné a možné využít.

Vzadu pak byla budova, kde posedávalo pár lidí. Vedle byly postaveny stany (na ranči je údajně možnost se ubytovat).

Na ranči bylo i hřiště pro děti. Například houpačka, různé autíčka, odrážedla, houpací koníci aj.

Viděli jsme zde i něco, co vypadalo jako bar nebo taková venkovní hospůdka. Ale už jsme nestihli osobně vyzkoušet. Vlastně jsme ani nějak nepoznali, jestli je občerstvení pro veřejnost otevřeno nebo je to jen pro přátelé, kteří tam zrovna byli na návštěvě. Moc informací tam k tomu nebylo. Ale my už stejně museli jít, tak nám to tolik nevadilo.

Praktické informace

Ranč se nachází kousek od vesnice Klentnice nedaleko Mikulova (Jižní Morava). Pakování je možné na louce před rančem. Místo bylo označeno, takže jsme ho celkem dobře našli. Odtud jsme se pak museli pěšky vydat do lomu. Cesta je hrbolatá, takže bychom tam autem stejně nemohli dojet. Ranč byl ale od parkoviště vzdálen jen pár metrů, takže to nebyl problém. Parkování bylo bezplatné, stejně jako vstup na ranč.

Celkové hodnocení

Na první pohled je to vskutku netradiční a překrásné místo, ze kterého na vás dýchne zvláštní atmosféra. My jsme to ještě měli umocněno tím, že zde nebylo moc lidí, takže jsme se na některých místech procházeli vlastně sami, až jsem se bála, kde jsme to vlezli. Skoro jako na konci světa.

Zvířátek zde bylo opravdu hodně, z čeho byla Beky nadšená. Zajímavé bylo také vybavení, které fakt mnohdy vypadalo, že zde skončilo, aby nemuselo na skládku. Různé staré gauče, křesla, staré židle… Ale právě ta nedokonalost a nesourodost mě fascinovala. Rozhodně doporučuji místo navštívit, protože když nic, je fakt jedinečné a podobných u nás moc není.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments