RECENZE: Softshellové kalhoty (Šijeme srdcem)

Loni jsme měli pro Beky softshellový overal z Lidlu. Byl skvělý, ale jen do doby, než se odplenkovala. Protože sundávat venku celou kombinézu fakt není nic pohodlného. Letos jsem se tedy poohlížela po softshellových kalhotách, které se přeci jen sundávají snáze.

Prvně jsem koupila softky od Unua, které jsou všude chválené. Bohužel nám ale byly hodně velké, a tak jsem pořídila ještě jedny od Šijeme srdcem. A ty vám dneska podrobně představím, protože nám padly skvěle a nosíme je stále častěji.

Proč zrovna softshell?

Softshell je skvělý materiál, který chrání proti větru a je do jisté míry i voděodolný. Děti tedy hned tak nepromoknou a není jim tolik zima (obzvláště pokud je softshell podšitý fleecem).

My jsme si oblíbili hlavně softshellové kalhoty s fleecem, které se dají nosit od podzimu do jara. Dokonce v nich (s punčocháčema) dítě zvládá i mírnější zimu. Softshellové kalhoty nejsou tak hrubé jako různé jiné zateplené kalhoty, a tak se v nich dětem dobře pohybuje a nic je neomezuje. Jsou vhodné nejen na výlety nebo do školky, ale používáme je i na běžné nošení nebo do nosítka.

Softshellové kalhoty Šijeme srdcem

Softshellové kalhoty od Šijeme srdcem mají užší střih, což nám moc vyhovuje. Beky má ve svých 2,5 letech 12 kg a 90 cm, takže je celkem hudebná. Co jsme zkoušeli různé softshellové kalhoty, tak ji byly většinou široké a špatně se jí v nich chodilo. U softek od Šijeme dětem ale takový problém nemá.

Kalhoty mají nahoře vyšší lem, aby dětem netáhlo na záda. Lem se dá zároveň i zahnout, čímž se kalhoty zmenší. Trochu mi vadí, že je v lemu zabudovaná úzká gumička – při ohnutí se tak musí srovnávat, aby byla na kalhotách, což je někdy trošku nevzhledné. Co jsme vyzkoušeli jiné softky, tak gumu de facto ani neměli, protože byl celý lem pružný a díky tomu držel. Ale není to nic zásadního.

Lem najdeme i u kotníků. Jsem za ně ráda, protože se kalhoty díky němu tolik nevyhrnují a zůstávají na místě. Samozřejmě i zde se dá zahnout, čímž se kalhoty zkrátí.

Vybrali jsme si zimní verzi softshellových kalhot, ve které je softshell podšitý fleecem. Kalhoty jsou proto uvnitř na omak moc příjemné a heboučké. Navíc jsou teplé – zatím jsme v nich zvládli podzim, aniž bychom museli používat punčocháče.

Co se týče velikosti, tak jsme zvolili 98/104 a Beky je má sice mírně větší, ale nic hrozného. Tím, že se kalhoty dají zahnout, tak ji celkem sednou. Zkoušeli jsme na prodejně i velikost 86/92, ale tu měla tak tak, že by určitě do jara nevydržely. Zvolili jsme proto ty větší.

Srovnání se softshellovými kalhotami Uno

Když už jsem měla doma i softshellové kalhoty Unuo, udělala jsem malé srovnání, protože jak jsem zjistila, u sofshellových kalhot není důležitá jen velikost, ale také střih. Tak ať případně víte, na co dívat.

Softky Unuo jsou velikost 92/98, od Šijeme srdcem 98/104, takže jakžtakž podobné. Jak je patrné z obrázku i měření, Unuo má kalhoty širší, a to přes boky, stehna i lýtka. Na druhou stranu má vyšší a užší náplet, se kterými se mi trochu lépe pracuje, protože nemá již zmíněnou gumičku a lépe drží. Na délku pak vyhrávají Šijeme srdcem.

Specifikace softshellových kalhot Šijeme srdcem

  • Velikost: 98/104
  • Délka kalhot: 64 cm
  • Šírka nápletu v pase: 24 cm
  • Výška nápletu v pase: 8,5 cm
  • Šířka nápletu u kotníků: 8 cm
  • Šířka přes zadek: 34 cm
  • Šířka stehno: 19 cm
  • Voděodolnost: 30 000 mm
  • Paropropustnost: 15 000/m2/24hod.
  • Cena: 480 Kč

Celkové hodnocení

Softshellové kalhoty od Šijeme srdcem jsou kvalitně zpracované, příjemně teplé a prodávají se v různých barevných provedeních. Doporučuji je hlavně hubenějším dětem.

Kalhoty na sobě mají reflexní obrázek, aby děti byly dobře vidět ve tmě, což je super. Nemají kapsy, ale to nám moc nevadí, stejně jsou kalhoty většinou pod bundou. Škoda jen toho horního lemu, jinak jsme s nimi moc spokojeni.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments