HRANÍ: Dentista (desková hra)

Další společenská hra z Pepca, kterou jsme vyzkoušeli, je Dentista. Hra má jednoduchý děj a stojí pár korun. Kromě toho, že zabaví, má také výchovný efekt – děti se učí, že existují bakterie, které mohou zuby zcela zničit. Obzvláště po požití určitého jídla.

Obsah balení

  • 1 hrací plocha
  • 30 hracích karet s obrázky (jablko, mléko, brokolice, limonáda, lízátko, chipsy)
  • 24 destiček s bakteriemi
  • 96 desiček se zoubky (4×24 zubů)
  • herní návod

Pravidla hry

Hrací karty se položí na hromádku obrázkem dolů a hráči postupně vždy jednu vytáhnou. Kartu rychle otočí obrázkem nahoru, aby na ni viděli i ostatní hráči. A podle toho, jaký je na ní symbol, tak hráči konají.

  • Jablko, sklenice mléka, brokolice – První hráč, který se dotkne svého bříška, dostává 1 zub, který si položí na svou hrací plochu (obrázek úst).
  • Limonáda, lízátko, chipsy – Poslední hráč, který se dotkne své pusy, si vezme 1 bakterii a položí ji na svůj měřič bakterií. Pokud hráč ještě nemá žádný zub, bakterii si nebere. Pokud hráč nasbírá 5 bakterií, přijde o jeden zub (a zároveň o 2 bakterie).

Vyhrává ten, kdo nasbírá nejdříve 24 zubů, bude mít tedy plnou pusu zoubků.

Celkové hodnocení

Hra je rychlá a celkem zábavná tím, že se hráči musí co nejdříve rozhodnout a sáhnout na správné místo. I zpracování je překvapivě kvalitní, až na obrázky zoubků a bakterií, které jsou hodně měkké. Škoda, že nejsou třeba na kartonu nebo tvrdším papíru jako kartičky.

U Dentisty jde hlavně o postřeh. Nečekejte tedy žádnou strategii, promýšlení a taktizování. Na druhou stranu je to ale příjemná oddychovka, u které můžete vypnout a ještě se pobavíte.

Hru Dentista pořídíte v obchodech Pepco. U nás ji měli dokonce za sníženou cenu 79 Kč, jinak stojí 119 Kč. Pokud hru nebudou mít zrovna na prodejně, tak nevěště hlavu. Zboží postupně doplňují, takže doporučuji obchod opětovně navštívit a třeba budete mít štěstí.


Podrobnosti

— Cena: 119 Kč
— Počet hráčů: 2-4
— Věk hráčů: od 4 let
— Doba hraní: 15-20 minut
— Výrobce: Funwille Game Time!

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments