ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Zahrada café (Valtice)

Zahrada piknik café ve Valticích je trochu jiná kavárna, než byste asi čekali. A to už od pohledu. Jedná se totiž o moderně upravený kontejner, v jehož pozadí se tyčí kostel Nanebevzetí Panny Marie. K tomu veliká zahrada plná ovocných stromů a bylin, která potěší nejen rodiny s dětmi, ale všechny milovníky přírody.

Netradiční kavárna

Kavárna sídlí v designovém kontejneru, který je obložen dřevem a krásně tak zapadá do přírodní scenerie zahrady. Uvnitř najdete jen pár stolků a bar. Při pěkném počasí se dá ale posedět i venku. V zadní části se nachází dámské a pánské WC.

Velká zahrada

Do zahrady vedou dva vstupy. Pokud půjdete z ulice Zámecké jako my, musíte počítat s několika schody, abyste se ke kavárně dostali. Kavárna funguje krátce, takže mnohé rostliny se teprve postupně vysazují, ale už nyní tu najdete několik stromů, květin a bylinek.

Součástí je veliká zahrada, kde najdete nejen stoly a židle k posezení, ale také například pískoviště. Při pěkném počasí si můžete udělat na zahradě klidně i piknik.

Co kavárna nabízí?

Samozřejmě kávu, kterou dostanete na stylovém dřevěném podnosu. A pokud máte chuť, můžete si k tomu dát i kousek čerstvého dortu.

Dále mají třeba domácí limonády, ke kterým jsme dostali papírové brčko.

Praktické informace

Pokud se rozhodnete Zahrada café navštívit, doporučuji si předem ověřit otevírací dobu. Kavárna má totiž otevřeno jen pár dnů v týdnu, a to ještě jen odpoledne. Zaparkovat můžete na veřejném parkovišti, které je nedaleko od kavárny.

Celkové hodnocení

Zahrada café je netradiční místo. Líbí se mi, že je vše krásně přírodní. A to i v detailech jako podnos na kávu nebo slámka. Zajímavé je také prostředí – na jedné straně krásně opravený historický kostel, vedle pak rozbitý a neupravený dům. A do toho moderní kontejner. Takže vlastně každý pes jiná ves, ale ve výsledku to nevypadá vůbec špatně.

Návštěvu doporučuji hlavně v období jaro-léto, protože uvnitř je kavárna opravdu malá a obzvláště s dětmi si to tam moc neumím představit. Na zahradě si ale určitě vyhrají.

Trochu mě zklamala obsluha – i když zde nebylo moc lidí, přišli k nám ven jen dvakrát, a to když jsme je upozornili, že venku sedíme (po druhé když nám donesli objednávku). Čekala bych trochu více zájmu. Každopádně místo je zajímavé a pěkně nám zpříjemnilo návštěvu Valtic.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments