TIPY: Vánoční dárky z Aliexpress

Jak jsem slíbila, přidávám článek s tipy, co koupit na Vánoce z Aliexpress. Všechny uvedené výrobky jsme vyzkoušeli a máme buď doma, nebo jsme darovali. Na Aliexpress objednávám už dlouho, takže se toho nastřádalo. Vybírala jsem jen to, s čím jsme opravdu spokojeni. Tak snad budete také.

Pokud chcete dárek ještě na letošní Vánoce, doporučuji objednat ideálně hned. V listopadu sice bývají slevy, ale u mnoha věcí to není zase tak velký cenový rozdíl a hlavně – věci z listopadu už málokdy přijdou včas.

Pro děti

Led světlo

Tuto lampičku jsem pořídili Beky na loňské Vánoce a používáme ji každý den. Je z měkkého silikonu, takže i když ji spadne, Beky si na ni sedne nebo cokoli jiného, nic se ji nestane. Světlo buď svítí světle bílou barvou nebo barvy mění. Zapínat se může zespoda, ale funguje také pří bouchnutí – stačí, aby dítě do něj rukou trochu praštilo a rozsvítí se, takže to zvládnou i mladší dítka. Nabíjí se klasickým USB kabelem, který je součástí balení. My používáme každý večer při pohádkách a nabíjíme 1-2 měsíčně. Světlo přišlo zabalené v papírové krabici.
Recenze: zde
Cena: cca 260 Kč (odkaz ke koupi)

Dřevěné provlékačky

Dřevěných problékaček je na Aliexpress spousta. My koupili hrušku a sýr. U babičky jsme měli i jablíčko. Beky provlékání hodně baví, zkouší ho asi od 1 roku a i nyní si ještě v autě sem tam strčí myšku do dírky. Provlékačky jsou lehké, takže se dobře drží i nejmenším. Zpracování je celkem kvalitní – u nás i po více než roce používání není nic znát, a to už nám mnohokrát spadla.
Recenze: zde
Cena: od 35 Kč (odkaz ke koupi)

Zvukostrom

Zvukostrom je zajímavá montessori hračka, při které děti posílají shora kuličku a ta tím, jak naráží o dřevěné lístky, tak vydává zvuk. Možná se to zdá na první pohled jako blbost, ale sami jsme už několikrát vyzkoušeli, že to děti prostě baví. Originální zvukostrom stojí dost peněz, a proto se mnozí uchylují ke kopii z Aliexpress. Musím říct, že není tak kvalitní jako český originál. Je také menší a zvuk není tak krásný. Ale děti na chvíli určitě zabaví. Součástí jsou i dvě kuličky. Zvukostrom je zasílám rozložený – lístky pak stačí vložit do příslušných zářezů.
Recenze: zde
Cena: cca 66 Kč (odkaz ke koupi)

Maluj vodou – vodové omalovánky

Malování vodou je skvělá zábava pro malé i větší děti. Na Aliexpress najdete navíc zpracování, kde je možné malovat opakovaně – jakmile totiž voda uschne, obrázek vymizí a děti mohou malovat znova. Vyzkoušeli jsme už několik druhů a mezi nimi i látkovou omalovánku. Ta je skvělá, protože de facto nejde zničit. Je lehká a má také místo, kam schovat tužku. Na druhou stranu mi přijde, že malování jde trošku hůře a omalovánka se může při kreslení krčit. My jsme si proto oblíbili spíše papírovou formu, která je z tvrdého papíru a kreslení je tak pohodlnější.
Recenze: zde
Cena: látková omalovánka: cca 95 Kč (odkaz ke koupi)
Cena: papírová omalovánka: cca 66 Kč (odkaz ke koupi)

Sponky do vlasů

Pokud hledáte nějaký malý symbolický dáreček, třeba do školky nebo pro známé, tak doporučuji sponky do vlasů. U nás jsou pořád nedostatkové zboží, a tak jsem objednala hned několik sad. Jsou malé, takže vhodné i pro nejmenší parádnice. Dobře se zapínají a po roce používání jsou de facto pořád stejné (jen jedna se nám trochu odlepila). Navíc je spousta barviček a motivů, ze kterých můžete vybírat. Dodávány jsou na papíře jako na obrázku, takže se dají použít jako dárek.
Cena: 14 Kč/10 ks (odkaz ke koupi)

Plyšák Prasátko Peppa

Pokud máte doma také milovníka Prasátky Peppy jako my, tak možná potěší plyšák. My už museli dokupovat druhého, ať máme na střídání, protože ho Beky sebou tahá ven i do postele, a tak chudák zažívá. Plyšák je veliký asi 19 cm a moc příjemný na omak. Ani jeden, co nám došel, nesmrděl ani nic podobného. Můžete vybírat z různých variant. Kromě Peppy mají i Toma. Některé mají dokonce i poutko na zavěšení.
Cena: cca 91 Kč (odkaz ke koupi)

Čepice a nákrčník

Tento set je na Aliexpress hodně známý. Vyrábí se v mnoha barevných variantách. My máme takový, že na čepici je jedna velká hvězda a na nákrčníků pak spousta malých. Ale jde případnou koupit i bez hvězdiček nebo s jiným motivem. Set je celkem hrubý, nosíme ho na jaře a podzimu. Zvládne ale i lehkou zimu. Velikost je univerzální, ale doporučuji cca od 1 roku. U nás ve 28 měsících je pořád dostatečně velký, takže určitě ještě nějakou dobu vydrží.
Cena: cca 80 Kč (odkaz ke koupi)

Batoh pro děti

Batůžek jsem kupovala už dávno, protože na něj bylo spoustu dobrých ohlasů. Vyrábí se opět v různých motivech zvířátek nebo známých hrdinů. Batoh je plyšový, na omak příjemný a má jednu větší kapsu, která se zapíná na zip. Snad jediná nevýhoda je, že jsou ramenní popruhy celkem krátké, takže doporučuji pro děti ve věku cca 1-4 roky. Jako první batoh ale za ty peníze určitě radost udělá. U nás v něm Beky nosí třeba hračky, když jdeme někam na návštěvu.
Cena: cca 100 Kč (odkaz ke koupi)

Rumba koule

Nejmenší děti určitě potěší rumba koule. My jsme jednu kupovali u nás na trzích. Myslela jsem, že to bude originál česká výroba. Pak jsem ale zjistila, že na Aliexpress jsou úplně stejné. Včetně vzorů, takže jsem další už kupovala zde a fakt jsou stejné (jen na Ali je cena třetinová). Rumba koule štěrkají, což baví hlavně malé děti. Větší je zase mohou použít třeba při zpívání. Rumba koule jsou lehké, velké asi 11 cm a prodávají se v mnoha krásných pestrých motivech.
Cena: cca 40 Kč (odkaz ke koupi)

Pro dospělé

Mateřský batoh

O mateřském batohu jsem psala nedávno obsáhlou recenzi. Musím říct, že tato vychytávka mi už tolikrát usnadnila život s dítětem, že na něj nedám dopustit. Je krásný, elegantní, velký a hlavně praktický. Dá se nosit v ruce, na zádech a také připnout ke kočárku. K dispozici je spousta barevných variant, takže si vybere určitě každý. Vleze se do něj klidně celodenní jídlo, náhradní oblečení, pleny, hračky a mnoho dalšího.
Recenze: zde
Cena: od 400 Kč (odkaz ke koupi)

Svítící přívěšek s logem auta

Tento dárek potěší určitě mnohé tatínky a dědečky. Jedná se o přívěšek na klíče s logem auta dle vlastního výběru. V nabídce je opravdu spousta značek, případně jiní prodejci nabízejí další. Při zatlačení /otočení špuntem se přívěšek rozsvítí. Pokud dobře pamatuji, tak dokonce v různých barvách. Můžete si zvolit dodání v dárkové krabičce nebo bez. Pokud plánujete darovat, určitě doporučuji s krabičkou. Je to jen pár korun navíc a v krabičce to vypadá luxusně.
Cena: cca 70 Kč (odkaz ke koupi)

Dřevěná baňka s fotkou

O dřevěné baňce jsem už psala v článku o dekoracích z Aliexpress. Ale nedá mi to a musím ji přidat i sem, protože se jedna o skvělý dárek, a tak by bylo škoda, aby někomu unikl. Baňka s fotkou u nás slavila loni největší úspěch. Dovnitř se dá dát jakýkoli obrázek nebo nápis. Takže vhodné třeba pro babičky, dědečky nebo další rodinu, kterým zde můžete dát fotku vnoučátek. Potěší ale určitě i učitelky a další. Ozdoba je velká asi 10 cm, je placatá, lehká a fotka se tam jenom zasune, takže nic složitého.
Cena: 32 Kč / ks (odkaz ke koupi)

Ponožky Batmana, Spidermana a dalších postav

Opět dárek spíše pro pánskou populaci. Já kupovala loni manželovi Batmanovské, spíše pro srandu. Nakonec ale nevypadají zas tak špatně. Kvalita je na tu cenu dobrá, až mě to příjemně překvapilo. Ponožky dosahují ke kotníkům a na výběr jsou ve velikostech 36-43. Nabízejí spoustu motivů – kromě uvedených také třeba Kapitána Ameriku, Ninja a další.
Cena: cca 30 Kč (odkaz ke koupi)

Vtipné podkolenky

Tyto ponožky jsem koupila manželovi, tentokráte na narozeniny. Opět spíše z recese. Nakonec ale nevypadají špatně. Nosí je teda hlavně doma, když je chladněji. Už jsme je mnohokrát prali a sušili v sušičce a přesto jsou stále stejné, takže kvalita výborná. U dospělého člověka dosahují pod kolena.
Cena: cca 57 Kč (odkaz ke koupi)

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments