20. října 2019

RECEPTY: Špaldová bábobka

Špaldová bábovka se u nás stala tzákladní buchtou. Když nevím, co upéct a nemám nic speciálně nakoupeného, vždy potěší. Je krásně nadýchaná a vhodná nejen pro dospělé, ale i děti (od 1 roku).


Co budete potřebovat:
200 g špaldové mouky hladké
100 g třtinového cukru
200 g bílého jogurtu
100 ml oleje nebo másla
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 lžíce kakaa nebo karobu

Postup

  1. Ve vysoké nádobě vyšleháme vejce s cukrem.
  2. Přimícháme olej a jogurt, přidáme mouku s práškem a vyšleháme dohladka.
  3. Nalijeme 2/3 těsta do pečící formy, kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali moukou (pokud nemáte silikonovou formu jako já - tam to není nutné).
  4. Do zbývající čísti těsta nasypeme kakao, zamícháme a nalijeme rovněž do formy.
  5. Dáme do předehřáté trouby a pečeme na 175 °C asi 35 minut, dokud nebude bábovka hotová.




Tipy na závěr
  • Pokud nemáte třtinový cukr, můžete použít jiné sladidlo.
  • Pokud máte rádi buchty sladší, můžete trochu cukru ještě přidat. My dáváme jen uvedené množství, aby mohli bábovku i děti, a pokud má rád někdo sladší, tak ji pak pocukruji.

Žádné komentáře:

Okomentovat