RECENZE: Nosící kabát Loktu She

Nosící kabát od Loktu She mám doma už více než rok, takže je určitě nejvyšší čas na pořádnou recenzi. Kabát nosím de facto od podzimu do jara. A to i když nemám Beky v šátku nebo nosítku. Vypadá totiž tak dobře, že ho používám i na běžné nošení.

Původně jsem měla jen nosící mikinu a kabát jsem ani pořizovat nechtěla. Ale nakonec jsem ho vyzkoušela a už na něj nedám dopustit. Pořizovací cena je sice vyšší, ale jedná se opravdu o kvalitní a hezký kousek, takže věřím, že ho vynosím, i když už budou děti větší.

Vlastností kabátu

Kabát je vyroben ze softshellu, který je krásně měkký a poddajný, takže se hezky přizpůsobí postavě. Zevnitř je podšitý fleecem, díky čemuž je v něm krásně teploučko. Na jaře a na podzim mi pod něj stačilo tričko. V zimě jsem přibrala mikinu a stačilo to bohatě i na pobyt v českých horách. Kabát je skutečně teplý, neprofoukne ani nepromokne (testováno ve sněhové chumelenici i lijáku).

Nosící kabát od Loktushe se dá stahovat v pase i na spodním lemu. Díky tomu se se hezky přizpůsobí dítěti i mamince a zespoda neprofoukne. Tím, že je trošku delší, tak netáhne ani staršímu dítěti na nohy, což se mi moc líbilo. Softshellky jsem měla vždycky do pasu, ale takto je to i pro mě mnohem pohodlnější, protože se jen tak nevyhrne.

Vzadu má kabát zip, aby se dalo dítě nosit i na zádech. Původně jsem se trochu bála, aby to nevypadalo divně, když budu mít kabát na sobě bez dítěte a nějaký zip na zádech. Ale myslím, že to není vůbec špatné. Přes zip netáhne ani se nijak nerozjíždí.

Kapuce je připevněna na několik patentků a dá se tak jednoduše z kabátu oddělat, což jsem dělala hlavně když bylo dítě na zádech. Kapuce je rovněž zateplená fleecem a dá se u krku stáhnout i zapnout. Zapnutí používám hodně, i když nemám kapuci přímo na hlavě, protože tak vznikne jakoby šála, která chrání krk před větrem.

Rukávy jsou opatřeny gumičkou, aby krásně držely na svém místě.

Součástí nosícího kabátu od Loktu She je o nosící vsadka, která se dá zapnout na přední i zadní nošení. Vsadka se dá stáhnout na čtyřech místech, takže dítě krásně obepne a konečně jsem se v nosícím oblečení necítila jako neforemný hroch v pytli. Nahoře je také malá kapuce, která se dá stáhnout tak, aby dítěti držela na hlavě. Kapsa je rovněž zateplená.

Ke kabátu lze dokoupit i speciální vsadku pro těhotné. Tu ale vyzkoušenou nemám. Bundu jsem používala cca do 6 měsíce těhotenství a na to mi stačila i bez vsadky, protože je relativně pružná.

Cena a dostupnost

Nosící kabát stojí okolo 3 500 Kč a pořídíte ho třeba na oficiálních stránkách Loktu She. Nabízejí ho dokonce v mnoha barevných variantách. Já jsem chtěla černou, která zrovna nebyla nikde k mání. Ale zkusila jsem napsat přímo do Loktu She a byli tak hodní, že mi ho ušili. Za klasickou prodejní cenu a během pár dní.

Nyní tuto kolekci doprodávají, protože budou šít nové kabáty (mírná obměna té staré kolekce). Některé barvy mají díky tomu za sníženou cenu, tak určitě na jejich e-shop mrkněte. Případně se dá sehnat i bazarově, ale to musíte mít trochu štěstí.

Co se týče velikosti, tak já běžně nosím M. A při objednávce mi doporučili, ať si vezmu raději trochu větší, obzvláště pokud chci pod kabát nosit mikinu. Vzala jsem tedy velikost 40 a sedí parádně. Je trochu větší, ale když ho stáhnu, nikdo nic nepozná. A alespoň mě netáhnout ramena.

Celkové hodnocení

Jak už jste asi z recenze poznali, nosící kabát od Loktu She jsem si zamilovala. Kdybych to věděla, pořídila jsem si ho už dávno. Přišlo mi to jako škoda peněz, tak jsem dlouho nákup zvažovala. Ale myslím, že se fakt vyplatí. Navíc se pak dá také prodat za pěknou cenu.

Jsem ráda, že jsem nakonec zvolila softshellku a ne zimní nosící bundu, o které jsem uvažovala. Softshellový kabát totiž vynosím mnohem déle a hodí se jak na turistiku, tak i do města.

Jediné, co mi trošku vadí, je že kabát nemá ochranu krku. Můžete si sice zapnout kapuci, ale na dekolt stejně táhne, takže jsem v zimě nosila i šálu.

Vyzkoušela jsem už více nosících bund a kabátů, ale žádný mi ještě takto nepadl. A necítila jsem se v něm tak dobře. Provedení je navíc kvalitní a skvělá je také domluva s holkami z Loktu She. Pokud tedy hledáte nosící bundu, určitě doporučuji minimálně vyzkoušet.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments