ČTENÍ: Zvířátka na statku (Kouzelné čtení, Albi)

Albi tužka je u nás hodně oblíbená. Protože zároveň Beky baví i domácí zvířátka, koupili jsme ji jako další knihu Zvířátka na statku. Má ji doma cca od 1,5 let (takže skoro rok) a stále marně čekám, kdy ji začne více používat. Třeba zpívánky u nás jedou pořád. I Hravé učení. baví Ale zvířátka teda moc nezaujala. Každopádně knížka je zajímavá a třeba jiné děti zaujme, takže se na ní samozřejmě podíváme podrobněji.

Obsah knihy

V knize Zvířátka na statku se setkáváme s několika různými způsoby, jak si s knihou pohrát. Přepínáme mezi nimi jednoduše pomocí ikon dole na pravé stránce (stačí na ně najet elektronickou tužkou).

První varianta čtení popisuje předměty a věci, má ikonu knihy (dozvíme se, že je na obrázku třeba slepice, pejsek Čenda apod.). Další ikona (žárovka) přináší o obrázcích více informací (např. Čenda je strakatý pejsek a hlídá ovečky). Třetí mód, který znázorňují noty, se zaměřuje na vydávání zvuků (Haf, haf, já jsem pejsek Čenda). Následující dvě ikony signalizují zábavné kvízy, které jsou ve dvou variantách obtížnosti, proto také dvě ikony. Předposlední ikona slouží ke zopakování zvuku a poslední opět popisuje, co je na obrázku.

Čtenáře provází celou knihou pejsek Čenda. Obrázky jsou hodně jednoduché, pestré a velké. Není zde příliš detailů, díky čemuž je kniha vhodná i pro mladší čtenáře.

Na první dvojstránce se třeba setkáváme s ovečkou a kozou. Ovečka se Čendovi svěří, že nemůže najít své kůzlátko.

Dále se v knize setkáváme s čuníky, kteří se válí v bahně. Čenda se jich přišel zeptat, jestli neviděli ztracené kůzlátko.

Nechybí ani kuřátka, slepičky či kohout. A na další stránce narazíme dokonce na kočku Micku, která sedí na stromě. A také na rybník, kde se prohání kachny a husy.

S husou a kachnou se setkáme také na souši. Stejně jako s koníky a veverkou.

Na statku nemohou samozřejmě chybět krávy, králíci a ovečky na pastvě.

Pejskovi Čendovi se nakonec podaří nalézt ztracené kůzlátko a vede ho k mamince, takže příběh skončí dobře.

Na poslední dvojstránce jsou obrázky všech zvířátek, se kterými se v knize můžeme potkat. Děti tak na jednom místě mohou zvířátka společně s tužkou pojmenovávat, charakterizovat nebo si říct, jaké vydává zvuky.

Formát knihy

Kniha má pevné stránky a je většího formátu. Příjemně mě překvapilo, že má hodně stránek (16).

Cena a dostupnost

Knihu Zvířátka na statku můžete zakoupit na oficiálním e-shopu Albi. Cena knihy se pohybuje okolo 359 Kč, ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji. K ní je samozřejmě nutné vlastnit Albi tužku.

Celkové hodnocení

Kniha Zvířátka na statku je zpracována hodně jednoduše, takže asi nebude bavit starší čtenáře. Na druhou stranu ale určitě potěší mladší děti, pro které knížek Kouzelného čtení moc není. Kniha je doporučována od 2 let, ale určitě můžete vyzkoušet i dříve.

Líbí se mi, že každé zvířátko vydává zvuk, takže se dítě může samo naučit, jak třeba dělá osel, žába, krůta apod. Celá kniha má také v pozadí příběh, takže to není jen o nudném popisu, co zrovna dané zvířátko dělá. V knize mi trochu chybí písničky. Jinak je celkem povedená.

Jak už jsem ale psala výše, Beky Zvířátka na statku moc nebaví. A to má zvířátka ráda. Abych teda nekřivdila, tak jednou za čas knížku otevře, ale po chvíli ji odloží a přejde raději na své oblíbené Zpívánky nebo Hravé učení. Tak třeba k tomu později dospěje. Osobně se mi totiž zdá pro mladší děti fakt zajímavá a hezky (jednoduše) zpracovaná.


Nakladatelství: Albi
Rozměr: 233×271 cm
Počet stran: 16
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments