ZPĚVNÍK: Moje první písničky

Protože první recenze zpěvníku se vám líbila, rozhodla jsem se, že se podrobně podívám i na další knížky, ve kterých najdete známé české písně. Přeci jen najít vhodný zpěvník není jen tak. Některé mají spoustu písniček, jiné málo, někde jsou noty, jinde jen akordy, v některých je spoustu obrázků, v jiném skoro žádné… A bohužel z internetu takové věci často nevyčtete. Tak snad pomohou alespoň recenze, které budu postupně přidávat.

Moje první písničky mě zaujaly na první pohled, protože mají krásné ilustrace a každá stránka mi díky tomu přijde hezky veselá. Navíc je opět součástí i hudební CD, což je příjemný bonus.

Obsah zpěvníku

Ve zpěvníku najdete celkem 21 známých lidových písní. Každá píseň zabírá jednu dvojstránku, přičemž na první stránce je text písně včetně dalších slok a noty pro klavirní doprovod. Na další straně pak najdete barevné ilustrace.

Bohužel u notového zápisu nejsou napsány akordy, takže pokud chcete děti doprovázet třeba na kytaru, máte smůlu nebo si budete muset akordy dopsat sami. Pokud se ale děti učí hrát na klavír, určitě je potěší jednoduchý notový zápis.

Obsah CD

Na hudebním CD najdete všechny písničky, které jsou ve zpěvníků. Bohužel jsem ho osobně neslyšela hrát, takže nemohu posoudit, jak hudba zní.

Seznam písní

  1. Pec nám spadla
  2. Ovčáci, čtveráci
  3. Kalamajka
  4. Šla Andulka (Nanynka) do zelí
  5. Když jsem husy pásala
  6. Tluče bubeníček
  7. Na tý louce zelená
  8. Holka modrooká
  9. Pásla ovečky
  10. Utíkej, Káčo
  11. Komáři se ženili
  12. To je zlaté posvícení
  13. Kočka leze dírou
  14. Jede, jede poštovský panáček
  15. Skákal pec
  16. Travička zelená
  17. Já mám koně
  18. Prší, prší, jen se leje
  19. Já do lesa nepojedu
  20. Běží liška k Táboru
  21. Okolo Třeboně
  22. Formát zpěvníku
  23. Zpěvník má velikost přibližně jako formát A5. Má tvrdé desky, což je fajn, protože více vydrží.

Cena a dostupnost

Moje první písničky můžete zakoupit třeba v Knihy Dobrovský. CD je součástí knihy, takže se nic víc za něj neplatí.

Celkové hodnocení

Zpěvník je na pohled moc krásný. Ilustrace jsou velké, jednoduché a barevné. Bohužel pro mě je velké negativum absence akordů. Nejčastěji totiž zpíváme s kytarou a právě abych nemusela akordy lovit z hlavy a zkoušet (což se ne vždy povede), používáme zpěvník.

Pokud ale doma s hudebními nástroji nezpíváte a jde vám pouze o texty písniček, zpěvník vás určitě zaujme. Písmenka jsou větší, takže jsou vhodné i pro začínající čtenáře. Mladší děti pak písničky mohou poznat podle obrázků.


Nakladatelství: Fragment
Ilustrovala: Edita Plicková
Rok vydání: 2014
Rozměr: 167×230 mm
Váha: 0,262 kg
Počet stran: 48
Vazba: pevná vazba

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments