ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Replay dětský svět (Frenštát p. R.)

Další herna, kterou jsme v poslední době navštívili, je Replay dětský svět ve Frenštátě pod Radhoštěm. Zavítali jsme zde náhodou, když jsme jeli kolem na dovolenou a hledali jsme místo, kde bychom po cestě nechali Beky trochu vyběhat, aby pak hezky spala.

Z venčí nejde ani moc poznat, že se jedná o dětskou hernu (taky jsme to kvůli tomu chvilku hledali). Ale uvnitř už si jisti budete. Kromě atrakcí je totiž dětem přizpůsobeno i vše ostatní.

Dvoupatrový labyrint

Dominantou dětské herny je bezesporu velký barevný labyrint. I když má jen 2 patra, nabízí hodně zábavy a atrakcí, které potěší malé děti i starší. My jsme zde byli, když měla Beky 23 měsíců a krásně si vyhrála. Do labyrintu totiž mohou s dětmi klidně i rodiče, takže jsme si všechno prošli společně.

Najdete zde různé prolézačky, schody, most, klouzačky a jiné hrací prvky…

Nechybí ani trampolína nebo balanční most.

Zajímavostí je velké oko, do kterého se dá vlézt. Z něho je pak pěkný pohled na celou hernu.

Koutek pro nejmenší

Kromě labyrintu v dětské herně najdete koutek, který je určen především těm nejmenším. Nachází se zde hlavně malý bazének s pár balónky (ten samozřejmě musela vyzkoušet i Beky).

A dále pak pěnové houpačky, malá klouzačka nebo plastový domeček.

Hned naproti je i velký bazén s balónky, kde se mohou odvážnější děti rovněž vyřádit.

Další atrakce

Pro děti je dále k dispozici horolezecká stěna.

A v zadní části místnosti je pak uzavřené hřiště, kde si mohou děti zahrát třeba fotbal, aniž by někoho z herny zranili. Hřiště je totiž obehnáno až do stropu sítí. Dokonce tu dopoledne bývá i krátký program pro děti, při kterém si zazpívají, řeknou pár říkánek a trochu se protáhnou.

Kavárna

Součástí herny je kavárna, kde si můžete dát nejen kávu, ale také třeba kofolu, džus nebo jiné nápoje. My jsme vyzkoušeli ke kávě i dortík, který byl také moc dobrý.

Zázemí pro děti

Herna byla dětem maximálně přizpůsobena. Samozřejmostí bylo WC, kde nechyběly ani nočníky nebo umyvadlo speciálně pro děti.

Navíc zde dbají hodně i na bezpečnost, takže riziková místa byla třeba obalena molitanem a podobně.

Praktické informace

Parkování je možné přímo vedle herny. Je bezplatné a míst tady bylo hodně. Vstup do herny je zpoplatněn 60 Kč/ hodina na dítě. Každá další hodina je pak za 50 Kč. Dospělí mají vstup zdarma.

Pokud se rozhodnete dětský svět navštívit, rozhodně doporučuji předem rezervaci nebo přijít co nejdříve. My jsme dojeli ve všední den dopoledne (kolem půl desáté) a bylo plno, takže jsme si ani neměli kde sednout. Ale nikdo to naštěstí neřešil (narozdíl od jiných heren, kde nás třeba už nepustili ani dovnitř, když neměli volné stoly). Objednané pití s dortem jsme si tedy postavili na okno a poté jsme už s Beky jen běhali tam a zpátky. Naštěstí i přes obsazené stolečky bylo v labyrintu i na atrakcích celkem volno.

Celkové hodnocení

Replay dětský svět je taková nenápadná dětská herna. Sídlí v historické budově v centru Frenštátu pod Radhoštěm. A dle obsazenosti je ale asi hojně oblíbená, čemuž se ani nedivím. Není tak veliká ani vysoká jako jiné herny, které jsme už prošli (například Pohádkové lázně v nedalekém Rožnově p. R.), ale právě to ji dělá možná tak útulnou a příjemnou.

Trochu jsem obdivovala paní servírku, která zde byla na vše sama – prodávala v kavárně, inkasovala vstupné, dělala dětem program… Museli jsme chvíli na objednávku (a skleničku) čekat, ale i tak to zvládala skvěle.

Pro menší děti doporučuji vzít sebou nějaké přezůvky – v herně se musí každý při příchodu zout a přeci jen v labyrintu to někdy klouže. My měli pro Beky capáčky (které nosím vždy v tašce, kdyby náhodou) a byli jsme za ně rádi.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments