ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Anděl penzion a café (Rožnov p. R.)

Když jsem plánovali návštěvu Rožnova pod Radhoštěm, dostala jsem z více stran tip, že se máme určitě zajít podívat do Anděl café. Mají dokonce i 4 pokoje k ubytování, které mí přátelé chválili. V našem termínu bylo bohužel obsazeno, takže jsme se museli ubytovat jinde. Ale když všichni místo tak chválili, zašli jsme zde alespoň na kávu. Beky zatím otestovala velký dětský koutek, který je pro hostům k dispozici.

Útulná kavárna

Kavárna je menší, ale je zde spousta míst k sezení. Při teplém počasí je také možnost posedět venku. Vzhledem k tomu, že je zde hodně oken (včetně francouzského) je celý prostor krásně světlý a příjemný. Vše je děláno v kombinaci dřeva, bílé a černé barvy, což vypadá hezky přírodně. Navíc je to doplněno o různé dekorace, polštářky a podobně.

Velký dětský koutek

Kavárna nám byla doporučována hlavně proto, že má velký dětský koutek. Ten se ale nachází v samostatné místnosti, takže je to spíše taková malá dětská hernička. Najdete zde dětskou kuchyňku, velké postele, panenky, autíčka, dřevěnou dráhu, knížky, kostky a mnoho dalšího.

Dětský koutek je od ostatních prostor oddělen zdí, což je na jednu stranu dobré, že děti tolik neruší okolní hosty. Na druhou stranu ale pokud si nesednete hned ke dveřím (respektive k rámu dveří – herna totiž klasické zavírací dveře nemá), nebudete mít přehled, co tam děti dělají.

Z dětského koutku vede ven ještě velké okno, které je beze výplně. Díky tomu do koutku proudí čerstvý vzduch a denní světlo. A i zde je možnost posedět, pokud chcete mít děti na očích.

Stylový servis a vlastní dorty

V kavárně si pečou vlastní dorty. A nejsou to jen tak obyčejné dorty. My jsme vyzkoušeli nějaký (tuším že) veganský. A musím říct, že i když tuto stravu doma přímo nepraktikujeme, dort byl moc chutný.

Líbilo se mi, že kávu nosí na takových sympatických dřevěných táccích.

Kromě káv, čajů, nealka a vína zde mají i domácí limonády, které jsou plné ovoce.

Venkovní dětské hřiště

Při naší návštěvě bylo hezky, a tak jsme vyzkoušeli i dětské hřiště. Je malé, vlastně je zde jen klouzačka a houpačka, kterou mohou využívat i dospělí.

Ubytování

V Penzionu se dá i ubytovat. Jsou tu 4 netradiční pokoje – každý je jinak vybavený a má také jinou cenu. Jak už jsem psala, v našem termínu už nebylo volno, takže jsme ubytování osobně nevyzkoušeli. Ale dle fotek vypadá krásně.

Celkové hodnocení

Anděl penzion a café se nachází nedaleko kempu a parkování je možné zdarma přímo v areálu penzionu. Kavárna je opravdu zajímavá a už chápu, proč nám ji každý doporučoval. Děti si zde vyhrají a my si vychutnali skvělou kávu.

Byli jsme zde sobotu odpoledne a nebylo ani moc plno. Obsluha byla milá a rychlá, takže jsme na objednávku ani dlouho nečekali. Do dětského koutku se musí návštěvníci vyzouvat, protože je zde koberec, ale to je všude. Za nás tedy pěkné místo, které rodiny s dětmi určitě potěší.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments