ČTENÍ: Zpívánky 3 (Kouzelné čtení, Albi)

Třetí díl úspěšných zpívánek od Albi přináší opět známé dětské a lidové písničky. Způsob čtení je de facto stejný jako u Zpívánek 1 a Zpívánek 2. Jen ilustrace jsou trošku jiné (tentokráte od Dagmar Ježkové). A samozřejmě písně jsou zcela nové, což je skvělé, protože u nás zpívánky prostě milujeme.

Beky začala Albii tužku používat v roce a půl a už tehdy ji zpívánky bavily nejvíce. Sice jsou oficiálně doporučovány od 3 let, ale určitě bych se nebála je dát dříve. Princip je u nich na každé stránce stejný a jednoduchý, takže ho pochopí o mladší děti (vice v článku Od kdy je vhodná Albi tužka nebo přímo v recenzi Zpívánky 1, Zpívánky 2).

Obsah knihy

Na každé dvojstránce najdeme v pravém dolním rohu navigační ikonky, které platí pro obě stránky. První ikonka ve tvaru knihy nás dostane do módu čtení. Stačí na ní najet tužkou a čtení může začít. Pokud tužkou ukážeme na postavu, řekneme nám nějaký monolog. Zvířátka vydávají zvuky a lze také číst napsaný text písničky pod obrázkem. Tužka popisuje i předměty a ostatní výjevy na obrázků (více dole ve videu).

Druhá ikonka (noty) zapřičiní, že stačí ukázat tužkou kdekoli na stránku a začne hrát daná písnička. U třetí ikonky se z tužky ozývá pouze melodie písničky (bez zpěvu). Čtvrtá ikonka (čtverec s tečkou) představuje kvíz v lehčí variantě, poslední ikonka pak kvíz v těžší variantě.

Seznam písní

  1. Čtyři koně ve dvoře
  2. Na tom pražským mostě
  3. Okolo Frýdku cestička
  4. Okolo Třeboně
  5. Šly panenky silnicí
  6. Tluče bubeníček
  7. Vyletěla holubička
  8. Až já budu velká
  9. Já jsem z Kutný Hory
  10. Komáři se ženili
  11. Měla babka čtyři jabka
  12. Šel zahradník do zahrady

Formát knihy

Zpívánky 3 jsou menšího rozměru (stejně jako první a druhý díl) a skvěle tak padnou do ruky i mladším dětem. Mají praktický úchyt na přenášení, pevné stránky a jsou lehké. Teda ideální na cestování a do auta.

Cena a dostupnost

Knihu lze zakoupit přímo v e-shopu Albi. . Cena se pohybuje obvykle okolo 179 Kč. Albi tužka není součástí, je třeba ji zakoupit zvlášť. Pokud zrovna není kniha k sehnání, nevěšte hlavu. Albi většinou dělává dotisky, stačí tedy jen počkat a kniha bude zase k mání.

Celkové hodnocení

První dva díly zpívánek jsou u nás hodně oblíbené, takže když vyšel třetí díl, šla jsem na jistotu. A Beky nezklamala, kniha se ihned zařadila mezi její top. Zpívánky bereme na dovolenou, na delší cestu autem a skvěle posloužily, i když jsme byli nemocní. Jsou lehké, Beky se s nimi dobře manipuluje a moc ráda zpívá společně s tužkou. Navíc sama, bez mé asistence, což je na tom snad nejlepší.

Díky zpívánkám se naučila písničky, které jsme třeba ani doma tolik společně nezpívali, a dnes (ve 27 měsících) už mnohé umí skoro celé. Navíc i po roce používání elektronické tužky patří Zpívánky stále mezi nejoblíbenější knihy (a to jich už máme celkem dost). Nám se tedy tato investice rozhodně vyplatila a jsem za ní ráda.

Knihu doporučuji všem, kdo rádi zpívají a také tem, kdo chtějí, aby jejich děti uměly alespoň základní dětské písničky a lidovky. Obzvláště pokud sami doma nezpíváte nebo nehrajete na hudební nástroje, tak se kniha hodí, protože zároveň děti učí melodii, rytmu a celkově zpěvu.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments