RECEPTY: Kinder mléčný řez

Máte rádi nadýchaný mléčný řez od Kinder? Nebo jen hledáte nějakou dobrotu, kterou by mohly bez výčitek i děti? Pak vám určitě nemůže ujít recept na domácí mléčné řezy. Jedná se o jednodušší a zdravější variantu, která je navíc rychle hotová. U nás se sní na posezení.

Jedinou nevýhodou je, že je toho málo. Ale věřím, že i kdybych udělal z dvojnásobné dávky, stejně pochybí. Beky po tom jede jak divá, že jsme mnohdy rádi, že stihneme alespoň vyzkoušet. Vhodnost od 1 roku.

Co budete potřebovat:

  • 3 vejce
  • 1 lžíci karobu (nebo kakaa)
  • 1 lžíci medu
  • 1 vaničku tučného tvarohu
  • 1 lžíci javorového sirupu (příp. jiného sladidla)

Postup

  1. Oddělíme zvlášť žloutky a bílky.
  2. Ke žloutkům přidáme lžíci medu a vyšleháme v tužší krém. Poté vmícháme lžíci karobu nebo kakaa.
  3. Ve vyšší nádobě vyšleháme sníh z bílků a poté ho pomalu a jemně vmícháme ke žloutkům.
  4. Těsto dáme na plech vyložený pečícím papírem. Ideálně o velikosti cca 20×25 cm (já neměla tak malý plech, tak jsem použila raději skleněnou zapékací mísu).
  5. Pečeme na 200 °C asi 15 minut.
  6. Mezitím si v misce vyšleháme tvaroh se sladidlem (javorový sirup, datlový sirup nebo opět med). Dáme do lednice zchladnout.
  7. Vytáhneme plech z trouby a necháme korpus vychladnout. Poté ho uprostřed rozkrojíme a namažeme jednu část tvarohem z lednice. Přiklopíme druhou části korpusu a dáme do lednice ztuhnout.
  8. Po vytáhnutí nakrájíme a můžeme podávat.

Tipy na závěr

  • Krém i celý mléčný řez nechte opravdu ztuhnout. Když jsme byli jednou nedočkaví a začali jíst dříve, krém se postupně prosákl do korpusu a nebylo to tak dobré, jako když to pořádně ztuhne.
  • Pokud nemáte doma tekuté sladilo (med, sirup), jde použít i cukr.
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments