HRANÍ: Dřevěná duha

O pořízení dřevěné duhy jsem uvažovala několik měsíců. Máme rádi kreativní hračky tohoto typu a duhu každý jen doporučoval. Na druhou stranu mě odradila cena, která se pohybovala okolo 2 tisíc. A také jsem nevěřila tomu, že si s ní děti opravdu tak vyhrají, aby za tu cenu stála.

Pak ale přišla možnost vyzkoušet duhu Little Dutch z promrnousky.cz, která vypadala dobře a byla za přijatelnější cenu. A tak jsem se rozhodla dát ji teda šanci. Přeci jen zvědavost je zvědavost. A jak to celé dopadlo?

Obsah balení

Duha Little Dutch se vyrábí v růžové nebo modré barevné kombinaci. Protože máme doma holčičku, rozhodla jsem se pro růžovou verzi. Nejsem zrovna milovníkem této barvy, takže jsem byla ráda, že jsou nakonec růžové jen některé části a jinak je duha vlastně v neutrálních barvách, takže ji může mít klidně i chlapeček.

Duha přišla v krásné krabici. Balení obsahovalo celkem 8 dílů. Největší díl (a tedy i celá duha) má na výšku 13 cm a na délku 26 cm. Šírka je u vše dílů 5 cm. Nejedná se tedy o žádné malé části, ale na druhou stranu nic velkého, takže ji s klidem uzvednout i malé děti. Všechny díly jsou navíc celkem lehké.

Co mě potěšilo je zpracování celé dřevěné duhy. Každý díl je krásně barevný, hladký a má zaoblené rohy. Jednak díky tomu na sobě části lépe drží a také se nemusím obávat, že by si s duhou někdo ublížil.

Jak využít dřevěnou duhu?

Nad touhle otázkou jsem si lámala hlavu. Duha je hezká dekorace i dřevěná hračka, ale co s ní? Naštěstí Beky hned věděla. A já nestačím žasnout, jak umí těch pár kousků dřeva využít a jak se s tím zabaví. Duhu už máme pár týdnů a hraje si s ní denně.

Jednak jde samozřejmě stavět mosty všeho druhu. Pro autíčka, pro panenky nebo jen tak.

Dále u nás hodně frčí ohrádky pro zvířátka. Třídíme je podle výšky, barvy, druhu, jestli jsou vodní nebo suchozemští a jiné.

Duhu využíváme také jako ohrádku pro balónky.

A na bazény. Ty v létě stavíme pořád a chladí se tam všechny postavičky a panenky, co máme doma. Někdy mají dokonce i klouzačku, po které kloužou dovnitř.

Na dřevěné duze se dá i houpat (platí samozřejmě pro hračky), jezdit auty, dá se přes ní skákat a v neposlední řadě také tvořit různé obrázky. Někdy jen tak skládáme duhu, jak nám přijde pod ruku, jindy zkoušíme záměrně vytvořit třeba nějaký obličej, zvířátko, kytičku a podobně.

Kde duhu zakoupit?

Duhu pořídíte třeba na zmíněném e-shopu zde, kde ji mají za sympatickým 519 Kč (já mám konkrétně tuto, ale mají ji i v modré). Vzhledem k tomu, že je to dřevěná hračka, tak se jen tak nezničí a můžete ji později i prodat. U nás to ale určitě brzo nebude, zatím se duha zařadila mezi nejoblíbenější aktivity a je používána skoro pořád.

Celkové hodnocení

Dřevěná duha je skvělá. Nevěřila jsem tomu, ale když vidím, jak si s ní Beky každý den vyhraje a k čemu všemu ji dokáže sloužit, tak musím uznat, že má opravdu něco do sebe. Navíc patří mezi edukační hračky – při hraní s duhou se totiž procvičuje třeba motorika (ono se to zdá, ale poskládat duhu na sebe tak, aby nespadla, je pro dítě z počátku náročné). A pomáhá také při učení barev, rozvíjí kreativitu a představivost…. Jedná se v podstatě o montessori hračku, což už samo o sobě značí, že bude napomáhat harmonickému vývoji dítěte.

A není vlastně jen pro děti. Musím se přiznat, že si i já sem tam něco poskládám a skvělé se při tom uklidním. 😀 Také manžel, když si Beky vytáhne duhu, si s ní rád pohraje. Takže zábava pro celou rodinu.

Je to i krásná dekorace. Máme ji vystavenou na poličce (pokud teda zrovna není roztahaná po celém pokoji) a vypadá fakt hezky. Pokud tedy hledáte nějaké rozvojové nebo kreativní hračky, určitě se na duhu podívejte. Oficiálně je doporučována pro děti od 1 roku, ale zvládnou ji i menší.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments