ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Zoo (Sedlec)

Když nevíme kam, zvířátka nás vždycky zachrání. Máme rádi nejen velké Zoo, ale také menší a neznáme faunaparky nebo farmy. Prostě vše, kde něco žije a můžeme se na to podívat.

Na naší dovolené na Jižní Moravě jsme se dozvěděli, že kousek od nás je jedno takové místo. A tak jsme ho samozřejmě museli ihned navštívit. Vzhledem k tomu, že měl faunapark sídlit v malé vesničce Sedlec, o které jsme do té doby ani neslyšeli, čekali jsme malinký areál a pár zvířátek. Nakonec to ale bylo mnohem větší…

Při příjezdu do obce Sedlec nás směrovky zavedly na parkoviště. Nečekejte ale žádný moderní vyasfaltovaný plac s parkovacím automatem. Parkoviště bylo vytvořeno v přírodě, u vjezdu do pole. Parkovali jsme tam jediní. Žádná Zoo nebyla v dosahu vidět. Viděli jsme jen šipku, že Zoo je vzdálena asi 400 m a kterým směrem se vydat (a nad tím byl zákaz vjezdu, takže nám nezbývalo než vyrazit pěšky).

Trošku jsme se báli, kam to jdeme, ale o chvilce pohodové chůze jsme dorazili před bránu Zoo. A zde už to začalo být na zcela vyšší úrovni.

Co v Zoo najdete

Hned vedle vchodu jsme narazili na velké klece, ve kterých byli různí ptáci, ale také třeba liška, která se vůbec nebála a přišla až ke dveřím.

Následovaly voliéry a kotce, ve kterých byli další opeřenci, různé druhy opic nebo třeba morčata.

Celá Zoo byla hezky upravená a zářila novotou. Kromě zvířat jsme viděli i spoustu krásné zeleně nebo třeba rybník s lekníny, u kterého se dalo i posedět.

V Zoo Sedlec je jeden krytý pavilón, kde jsme našli hady, krokodýla nebo surikaty.

Zoo má dvě části. Jedna se nachází za pokladnou (viz všechny fotky výše). Druhá je pak naproti přes cestu. Když zaplatíte vstupné, máte automaticky možnost vstupu do obou částí, jen je to prostě trošku oddělené.

V druhé části nás hned při příchodu čekala velká voliéra s holuby. Ti mohli z klece volně vylétat, takže nám kroužili i pěkně nad hlavou.

Kousek vedle jsme pak narazili na slepice, emu, nandu, lamu a spoustu dalších zvířat, které jsem ani neznala (ale mi poznávání zvířat nikdy moc nešlo, takže se není čemu divit).

Nechyběly pak ani zvířata jako kachny, kozy, osli nebo poníci, kde už jsem se chytala. 😀

Ve faunaparku mají dva velbloudy, které Beky viděla snad poprvé v životě, takže jsme si je museli pořádně prohlédnout. Zaujala také smečka dingů, které se vesele v kotci proháněla.

Praktické informace

Zoo sídlí v obci Sedlec na Jižní Moravě (asi 6 km od Mikulova). Pro veřejnost je otevřena každý den od 9 do 17 hodin. Vstupné do Zoo vyjde dospělého na 100 Kč. Děti do dvou let jsou zdarma, starší dítka pak zaplatí 50 Kč

V Zoo jsou k dispozici záchody. Není zde ale občerstvení, takže si raději nezapomeňte přibalit se sebou svačinku a pití. V areálu najdete dost míst, kde si můžete jídlo v klidu vychutnat. Všude se také dostanete s kočárkem.

Při odchodu jsme zjistili, že parkoviště jsou k Zoo vlastně dvě, což také vysvětlovalo, proč je v Zoo tolik lidí a vedle našeho auta nikdo nestál. Druhé parkoviště bylo na opačné straně, od Zoo vzdálené asi 300 m a většina návštěvníků stále zde. V podstatě je ale jedno, kde zaparkujete. Cesta je kousek a příjemná.

Celkové hodnocení

Fanunapark Zoo Sedlec je nádherný. Na první pohled mě uchvátilo, jak je krásně upravený a čistý. Skoro jako z katalogu. Na zemi jste nenašli odpadky, nebyly vyšlapané cesty mimo ani žádné rozbité vybavení. Naopak vše vypadalo jako nové. Tipla bych, že areál byl vybudován před nedávnem. Bylo také vidět, že se některé části teprve budují.

Dále se mi líbilo, že vše mělo přírodní ráz. Nejen lavičky nebo cesty, ale třeba i různé zábrany, aby lidé nechodili ke klecím moc blízko, byly dělány ze dřeva nebo lana, takže to působilo moc hezky.

Navíc tu bylo hodně květin, keřů a stromů, díky kterým jsme se cítili jako uprostřed přírody.

Zvířat bylo v Zoo hodně. Vše je ale krásně u sebe, takže to v pohodě obejdou i menší děti (na rozdíl od velkých Zoo, kde se člověk hodně nachodí, aby něco viděl). Nám zabrala prohlídka si hodinu a půl, ale to spíše proto, že naše dvouleťačka musela všechno vidět, oběhat, osahat a pořádně okomentovat. Mnoho kotců bylo ještě prázdných a nachystaných pro další nájemníky, takže má Zoo asi snahu se ještě rozrůst.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments