HRANÍ: Pojď si hrát (desková hra)

Konečně nám za chvíli začne čas, kdy můžeme hrát s prckem deskovky. Teda alespoň doufám. Dcera (čerstvě 2 roky) je zatím jen poznává, takže těžko říct, jestli ji to budou bavit. Ale už si děláme malou zásobu her, která vám postupně představím.

Jednou z prvních deskových her, kterou máme připravenou, je Pojď si hrát. Je často doporučována pro děti od 2-3 let, navíc s motivem krtečka, který u nás frčí. V podstatě se jedná o známou hru člověče, nezlob se, která je ovšem uzpůsobena tak, aby ji mohli hrát i malé děti, které ještě neumí počítat.

Obsah balení

V krabici naleznete, stejně jako u klasického člověče, nezlob se, hrací desku, návod, 16 figurek (4 kusy z barev červená, zelená, žlutá, modrá) a hrací kostku. Na té jsou místo teček obrázky – srdíčko, hřib, strom, květina, deštník a slunce.

Pravidla hry

Hráči s figurkou postupují na obrázek, který padl na kostce. Stěžejní je přitom květina – pokud na kostce padne, může hráč nasadit figurku na základní políčko (květinu). Pak hází ještě jednou a na symbol, který padne, figurku posune. Při každém hodu květiny se může hráč rozhodnout, jestli nasadí novou figurku nebo bude pokračovat se stávající.

Pokud kostka pošle hráče na políčko, kde už figurka je, může ji „vyhodit“ zpět do domečku. Vyhrává ten, kdo má nejdříve všechny své figurky v cílových políčkách (u nás se tomu říkalo ovčinec).

Jiné způsoby hry

Pokud máte dětí menší, můžete zvolit také různé jiné způsoby hry tak, aby to bylo pro ně pochopitelné. Můžete například vzít jen jednu figurku a tu společně posunovat dle symbolu, který padne na kostce. Můžete dát každému 1 figurku, aby si posouval sám. Lze hrát také bez nasazování na symbol květiny nebo bez vyhazování (třeba že na jednom políčku budou i dvě figurky).

Cena a dostupnost

Hru můžete zakoupit v různých hračkárnách, obchodních domech nebo na e-shopu (napříkald Agátin svět).

Celkové hodnocení

Desková hra Pojď si hrát je ve skutečnosti „jen“ předělané člověče nezlob se tak, aby ho mohli hrát i nejmenší. Pokud tedy hledáte něco originálního, asi vás příliš nepotěší. Na druhou stranu ale může pomoci dětem seznámit se s klasikou, což určitě není špatné. Naučí se také počkat, až na ně přijde řada, rozlišovat barvy, strategicky přemýšlet, jak dostat figurku co nejlépe do domečku a mnoho dalšího. Obrázky jsou jasné, zřetelné a pro děti dobře rozlišitelné. Hra není navíc vůbec drahá.

Způsobu, jak hru využít, je mnoho. Stačí jen zvolit takový, který vám bude vyhovovat. My zatím zvládáme jen posunovat figurku podle obrázku na kostce. Ale i to nám zajistí zábavu a časem se snad dopracujeme dále. Když navíc dítě pochopí princip, bude pak i snazší přejít na klasické člověče, nezlob se.


Počet hráčů: 4
Značka: Dino Toys
Doporučený věk: od 2-3 let
Cena: 125-359 Kč

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments