TOP 10: IKEA vychytávky pro děti

IKEA nabízí mnoho zajímavých produktů za přijatelné ceny, a proto se u nás těší velké oblibě. Některé výrobky mají navíc různá využití a jsou vhodné také do dětského pokoje, i když původně byly myšleny jinam.

V článku naleznete 10 takových vychytávek, které určitě udělají radost nejen dětem, ale i vám. Mohou ozvláštnit dětský pokoj, podpořit hraní a tvoření dětí nebo alespoň pomoci uspořádat pěkně dětské hračky, oblečení a další věci.

Police MOSSLANDA

Cena: 99 Kč (55 cm), 149 Kč (115 cm)
Více informací: zde
Polička je původně na obrázky a fotky. Je ale skvělá také na knihy. Obzvláště pro děti, protože jasně vidí, jaké knihy se zde nacházejí, i když neumí číst. Police je úzká, takže nezabere moc místa, a k dispozici je ve dvou velikostech (55 cm a 115 cm). Prodává se jen v bílé barvě. Vepředu má zvýšený okraj, takže se kniha pěkně opřou a nepadají.

Stoleček LACK

Cena: 199 Kč
Více informací: zde
Stoleček LACK nabízí Ikea hned ve 4 barvách (bílá, černá, černohnědá a dub). Tento (původně) odkládací stolek má skvělé využití i v dětském pokoji. Můžete ho například použít místo klasického dětského stolečku. Je nízký, lehký a dětem se určitě i u něj bude dobře kreslit a tvořit. Pasují k němu i dětské židličky. Na stolek můžete také nakreslit například dráhu pro autíčka, člověče nezlob se a další aktivity. Dá se na něj nalepit i podložka z lega, aby se dětem pohodlně stavělo.

Stojan NYPLOCKAD

Cena: 69 Kč/ks
Více informací: zde
Máte hodně knížek nebo nemáte možnost udělat knihovničku na zdi? Tak využijte jiný Ikea produkt. Původně to sice byl stojan na talíře, ale skvěle poslouží i jako držák na knihy. Děti mají opět přehled o všech knihách. Stojan je dřevěný, stabilní a vleze se tam až 5 knih.

Schůdky BEKVÄM

Cena: 349 Kč
Více informací: zde
Chcete učící věž pro děti za pár korun? Jste alespoň trochu zruční? Pak stačí zakoupit v Ikei schůdky BEKVÄM a k nim si nechat nařezat pár prken, hranolů a kulatou tyčku, což seženete například v Hornbachu nebo Bauhausu. Pak už jen dát dohromady a zábava může začít. Pokud nevíte, co učící věž je a k čemu se využívá, doporučuji tento článek.

Polička BEKVÄM

Cena: 99 Kč
Více informací: zde
Polička je krátká, takže se hodí i do menších prostor. Je sice původně na kořenky, děti ji ale mohou využít na knihy, plyšáky, panenky a další hračky. Polička se dá připevnit také obrácené, čímž vznikne možnost pověsit věci na spodní tyčku (například oblečení, batoh aj.).

Nádoba SUNNERSTA

Cena: 15 Kč/ks
Více informací: zde
Tato kuchyňská nádoba stojí jen pár korun a prokáže přitom skvělou službu. Pro děti se hodí například na tužky, pastelky, nůžky a další výtvarné potřeby. Určitě ale přijdete i na další využití. K nádobám doporučuji zakoupit také tyč (39 Kč, více info zde). Tyč můžete připevnit na zeď nebo pokud mají děti dřevěný stoleček, třeba rovnou LACK, o kterém je psáno výše, můžete tyč umístit i přímo na něj (z boku).

Zdroj: Pinterest

Krabice s víkem GLIS

Cena: 49 Kč/3 ks
Více informací: zde
Tyhle skvělé plastové krabičky nesmí chybět snad v žádné domácnosti. Používáme je jak v kuchyni a koupelně, tak i v dětském pokoji. Krabice jsou uzavíratelné, takže se do nich nepráší. Skladujeme v nich potřeby pro děti, gumičky a sponky, psací potřeby, pexesa a mnoho dalšího. Mám v nich uložené také náušnice a kosmetické potřeby co zrovna nepoužívám. Prodávají se ve dvou barevných kombinacích (zelená, modrá, bílá nebo růžová, bílá, žlutá).

Role papíru MÅLA

Cena: 149 Kč/30 m
Více informací: zde
Kresli děti rády? Nebo máte dokonce problém, že kreslí i mimo papír? Pak určitě pořiďte dlouhou roli papíru, na které se děti mohou pořádně vyřádit. Papír se oficiálně umisťuje na dřevěný stojan (199 Kč, více info zde). Můžete ho ale připevnit i na zeď, z boku na stůl a podobně. Stačí vám navíc jen tyč a 2 úchytky, které seženete v Ikei v mnoha provedeních.

Policový díl KALLAX

Cena: od 699 Kč
Více informací: zde
Série Kallax je v Ikea už dlouho. Prodává se v různých barvách i rozměrech. Hodí se skvělé do obývacích pokojů, ložnice, chodby, ale i do dětských pokojíků. Existuje hodně doplňku, takže si můžete výsledek uzpůsobit tak, jak potřebujete. Skvělé jsou hlavně boxy a vložné díly, do kterých můžete uložit hračky, oblečení nebo jiné dětské potřeby a hned máte uklizeno. Využít se ale dá samozřejmě i bez doplňků, například na hračky, které má dítě alespoň zřetelně po ruce.

Kromě toho se dá z těchto dílů také vytvořit sedačka (stačí dát nahoru matraci), obchod nebo třeba stůl. Vhodná je také jako dělící stěna, pokud chcete oddělit napříkl část pokoje pro jedno a druhé dítě nebo třeba herní a spací koutek (na to už ale samozřejmě potřebujete ty největší Kallaxy).

Deska SKÅDIS

Cena: od 299 Kč
Více informací: zde
Dírkovaná deska ze série SKÅDIS je skvělým řešením do kuchyně, dílny, pracovních koutků, ale také do dětských pokojů. Opět totiž existuje spoustu doplňku, které si můžete poskládat podle toho, jak potřebujete. Můžete si třeba udělat z části nástěnku, přidat různé věšáky, police, nádoby a mnoho dalšího. Doporučuji třeba k psacímu stolu, kde dětem umožní mít vše potřebné po ruce a přitom budou mít prázdný stůl pro tvoření nebo učení. Nebo my využíváme za dveřmi a dcery si tam věší své korálky a kabelky.

A co vy, používáte nějaké IKEA vychytávky? Podělte se s námi! 🙂

Subscribe
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
2 let před

Díky, super tipy 🙂