ZAJÍMAVÁ MÍSTA: Hobbypark a Mauglího stezka (Bohumín)

Konečně je tady jaro a s ním i možnost pobíhat venku, jezdit na kole a hrát si na hřišti. My jsme se pro tento účel vydali tentokráte do Bohumína, kde jsme chtěli vyzkoušet Hobbypark, na který jsem slyšela moc dobré ohlasy. A musím říct, že recenze nepřeháněly, naopak skutečnost je snad ještě lepší!

Hobbypark

Hobbypark je unikátní místo pro děti od 1 roku do 18 let. Zabaví se zde ale i rodiče. Najdeme zde hned několik atrakcí – Mauglího stezku, Mauglího ranč, dopravní hřiště, houpačky, klouzačky a další zábavné prvky pro děti, venkovní posilovnu nebo občerstvení.

Areál je otevřený po celý rok (od října do března v čase 5:00-18:00, od dubna do září v čase 5:00-21:00). Co je ale nejlepší – vstup je zcela zdarma! Neplatí se zvlášť ani žádná atrakce. To se v dnešní době jen tak nevidí. Ale pojďme se na to podívat podrobněji…

Mauglího stezka

Dominantou celého parku je Mauglího stezka, kterou určitě od hlavního vchodu nepřehlédněte. Jedná se o unikátní lanovou dráhu, která má dvě výškové úrovně a je vytvořena přímo pro děti. Celá dráha měří okolo 126 metrů, má 3 různé vstupy, 6 dvouposchoďových věží, 2 tobogány a různé překážky. Oficiálně je doporučována dětem od 3 do 15 let. Pokud ale máte mladší dítě, může jít klidně také a vy s ním. Je to skvělá zábava i pro dospělé.

Mauglího ranč

V areálu dále najdeme mini Zoo, která se nazývá Mauglího ranč. V praxi se jedná o několik výběhů podél zdí parku, kde jsou různá zvířata – ovce, kozy, slepice a mnoho dalšího.

Kolem ranče se volně prochází páv, což samozřejmě děti nejvíc zaujalo.

Nad rančem je také malá vyhlídka, díky které máte lepší rozhled a na zvířátka se díváte i hezky z vrchu.

Dopravní hřiště

Uprostřed Hobbyparku se nachází velké dopravní hřiště. Je opravdu rozlehlé, takže se po něm klidně může projíždět několik desítek dětí najednou. Je navíc moderní – kromě značek a značení na zemi má také například semafory, který i svítí, stejně jako ty opravdické. Nechybí ani přejezd přes koleje rovněž se signalizací.

Houpačky, prolézačky a herní prvky pro děti

Různě po parku jsou umístěné další atrakce pro děti. Najdeme zde klouzačky, prolézačky, různé druhy kolotočů a houpaček, dřevěné domečky, malé lanové centrum, horolezecké stěny a mnoho dalšího.

Venkovní posilovna

Nejen děti, ale také rodiče mohou využit několik posilovacích strojů, které se v Hobbyparku nachází.

Občerstvení

V parku nechybí ani možnost občerstvit se. My jsme zde byli na počátku března, když ještě nebyla úplně sezona, takže fungoval jen jeden stánek s kávou a zmrzlinou. V létě je jich ale mnohem více. Můžete si samozřejmě donést také něco dobrého z domova, zde to opravdu nikdo nekontroluje.

Celkové hodnocení

Hobbypark nás zaujal. Je zde tolik atrakcí, že jen projít je zabralo nějaký čas. Pokud se na některé zdržíte delší chvíli, máte najednou půl dne pryč. Takže doporučuji si na návštěvu alespoň ten půlden vyhradit.

Park je, co se týče rozlohy, hodně velký, takže se zde i větší množství lidí pěkně rozptýlí. I když jsme byli v den,kdy bylo opravdu hezky a lidé v hojném počtu vyrazili ven, dostali jsme se na většinu atrakcí, a to bez nějakého přetlaku.

Celý park byl navíc krásně upraven. Bylo zde také hodně laviček a tráva, na které si dovedu představit v létě piknik. Atrakce jsou většinou umístěné na malých kamíncích uprostřed trávníků, takže jsou i z dálky hezky oddělené.

Jsem moc ráda, že jsou i místa, jejichž cílem není na rodičích co nejvíce vydělat, ale naopak je hlavním úkolem děti aktivně zabavit a nabídnout jim k tomu různé způsoby. My jsme zde určitě nebyli naposledy.


Interaktivní mapa Kam s dětmi

Další tipy na výlety, dětské herny, kavárny pro děti a ubytování najdete na interaktivní mapě. Místa jsou přidávána postupně (stejně jako recenze).

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments