ČTENÍ: Hravé učení (Kouzelné čtení, Albi)

Další kniha ze série kouzelného čtení, na kterou se podrobněji podíváme, je Hravé učení. Kniha nabízí mnoho různých her a způsobů čtení, což také můžete vidět na videu na konci článku.

Zaměřuje se na různá témata, například rodina, povolání, roční období, doprava, statek, dětské hřiště, pohádky nebo nakupování. Je to tedy taková zajímavá všehochuť, vhodná pro kluky i holky.

Obsah knihy

V knize Hravé učení se setkáváme s několika různými způsoby, jak si s knihou pohrát. Přepínáme mezi nimi jednoduše pomocí ikon dole na pravé stránce (stačí na ně najet elektronickou tužkou). První varianta čtení popisuje předměty a postavy, má ikonu knihy. Další (obrázek bubliny) značí dialogy. Třetí mód, který znázorňují noty, se zaměřuje na vydávání zvuků a hraní písniček. Následující tři ikony signalizují zábavné hry, které jsou ve třech variantách obtížnosti, proto také tři ikony.

Hned v úvodu knihy se potkáváme s rodinou, která se chystá večeřet. Pomocí tužky můžeme zjistit, co se na obrázku všechno nachází, kdo jsou jednotlivé postavy i co říkají. Na vedlejší stránce se pak můžeme učit abecedu nebo zkoumat, co je na malých obrázcích pod rodinkou.

Další dvojstránka je věnovaná ročním obdobím. Je zde znázorněn domeček u rybníku a podle příslušného období se mění počasí, příroda, ale také aktivity postav. Na další stránce pak nalezneme podrobnější přehled ročních období, jednotlivých měsíců i typických aktivit a pomůcek pro každou etapu.

Kniha se věnuje také povolání. Najdeme zde několik různých profesí a jejich zástupců. Setkáváme se také s paní doktorkou, u které je Kubík na preventivní prohlídce.

Další dvojstránka nás přivádí do obchodu, kde nakupuje tatínek s Kubíkem. Na vedlejší stránce jsou pak kartičky s různými surovinami a jejich počty, aby se děti mohly nenásilnou formou učit čísla.

Nechybí ani pohádkové bytosti.

Milovníky dopravy určitě zaujme stránka s křižovatkou a silnicí, po které mohou jezdit jako auta.

Hravé učení nás zavede také na hřiště, kde si hrají děti.

Na poslední dvojstránce se pak dostáváme na statek.

Formát knihy

Kniha má pevné stránky a je většího formátu. Příjemně mě překvapilo, že má hodně stránek (16).

Cena a dostupnost

Kniha Hravé učení se dá koupit samostatně, ale také v balení s Albi tužkou. Je proto často první knihou, se kterou se děti setkají. Zakoupit ji můžeme na oficiálním e-shopu Albi, v knihkupectví, hračkářství, ale také ve velkých obchodních řetězcích (Tesco, Albert, Globus aj.) nebo v internetových obchodech typu Alza, Mall a další.

Celkové hodnocení

Hravé učení není jen název knihy, ale doslova shrnuje také její obsah. Děti se mohou zábavnou formou učit číslice, písmena, roční období, měsíce a mnoho dalšího. Zlepšují také svou slovní zásobu. A to různými způsoby.

Kniha mě potěšila právě svou rozmanitostí. Každá stránka je jiná a na jiném principu. Navíc se střídají také témata. Oboje je skvělé, ale na druhou stranu je to náročnější a byl to také jeden z důvodu, proč dceru na počátku Hravé učení moc nebralo. Ale nutno dodat, že jsme začali v roce a půl, kdy to na ní ještě bylo asi moc (spíše ji zaujaly Zpívánky, které jsou pořád na stejném principu, takže co se jednou naučila, platilo pořád – více zde).

Hravé učení i tak hodnotím kladně a věřím, že děti může nejen pobavit, ale také mnohé naučit. Jako doporučený věk výrobce uvádí 3-7 let. Dle mého názoru ale zaujme i mladší děti od 2 let, jakmile pochopí princip práce s Albi tužkou.


Nakladatelství: Albi
Rozměr: 233×271 cm
Počet stran: 16
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments