ČTENÍ: Víš, co má v plínce myš?

Chození na nočník je pro mnohé děti i jejich rodiče boj. Tak proč si to nezpříjemnit? U nás vydrží prcek na nočníku sedět, ale dostat ho tam je někdy nadlidský úkol. Samo od sebe řekne navíc jen při kakání.

Tak jsem se rozhodla ji motivovat knížkou, které obecně miluje. Vybrali jsme populární Víš co má v plínce myš? a je tak báječná, že vám ji musím představit.

Obsah knihy

Kniha má v podstatě jednoduchý námět. Myška zjišťuje u různých zvířátek, co mají v plínce a na konci pak všechny překvapí. Čím? Na to si chvilku počkejte…

Pokaždé mohou i samy děti do plínky nakouknout, protože je to vlastně odklápěcí okénko. Celá kniha je navíc doplněna o skvělé a vtipné komentáře, které pobaví určitě i dospělé.

Na první stránce se setkáváme myškou, která děti provede celou knížkou. Myška je hodně zvědavá a šťourá, kde může. A také čmuchá, kde to jen jde.

Až potká zajíce! Co má asi v plínce?

Setkáváme se také s pejskem. A ani jeho plínka nezůstane bez povšimnutí.

A co ovečka? Co má asi v plínce?

Myška potkává také kravičku. I ta má plnou plínku.

A co teprve koník. Copak má asi v plínce?

A nebo čuník….

Teď už chybí jen myška a její plínka. Co tam skrývá? Všichni jsou zvědaví, tak se podívejme…

Plínka je prázdná! Myška totiž udělala bobky do nočníku. Nakonec všichni myšku napodobují a sedí společně na nočnících.

Formát knihy

Kniha je celkem velká, to jsem ani nečekala (na výšku skoro 27 cm). Trochu špatně se díky tomu dětem na nočníku drží. Na druhou stranu má ale krásné a velké ilustrace. I odklápěcí plínky jsou větší, takže se dobře dětem uchopují.

Stránky jsou klasicky papírové. Sice trošku tvrdší papír, ale i tak je to už klasická knížka, nikoli leporelo. Trochu jsem se toho obávala, přeci jen dcera má 19 měsíců a ještě ty úchopy nejsou úplně jemné. Stránky ale zatím drží.

Cena a dostupnost

Knihu koupíte například v Knihy Dobrovský, kde ji mají za 223 Kč (ale pokud narazíte na akci, můžte zakoupit i levněji).

Celkové hodnocení

Musím opravdu pochválit námět knihy. Prvně jsem nevěřícně kroutila hlavou, že nějaké bobky v plínce jsou tak populární. Jak jsem ale prošla celou knížku, změnila jsem názor. Je to nejen poučné, ale hlavně zábavné. Dceru by asi nebavila knížka, která se dá jen prohlížet. Ale koukat pod plínky, to dokáže dlouho a dlouho. A je úplně nadšená, když v té plínce něco najde! Dokonce když má zase chvíle, kdy nechce na nočník, stačí říct, že se půjdeme podívat, co má myška v plínce a už letí.

Knížku máme zatím pár týdnů a nemohu tedy posoudit, jestli pomůže s odplenkováním. Ale určitě zatím pomáhá v tom, abych dceru na nočník dostala, protože ji hodě baví. Jen je škoda, že má jemné stránky. Nebo že alespoň odklápěcí plínečky nejsou z tvrdšího papíru. Po pár prohlížení se nám plínečky utrhly, a to je dcera jen odklápěla. Naštěstí to lepidlo a lepící páska zatím spravily. Ale i tak to zamrzelo, že nová knížka se tak rychle poničila.

Každopádně popisky také stojí za to a ilustrace jsou krásně jednoduché a přehledné. Pokud hledáte nějakou knížku k tématu odplenkování nebo na prohlížení na nočníku, mohu jen doporučit. Více už ve videu, kde opět celou knížku prohlídneme.


Nakladatelství: Barrister & Principal
Autoři: Guido van Genechten, Hynek Vilém
Rok vydání: 2017
Rozměr: 246x268x12 mm
Váha: 0,44 kg
Počet stran: 32
Vazba: pevná vazba bez přebalu

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments