ČTENÍ: Minipohádky – Malá mořská víla

Malá mořská víla je další povedená knížka ze série Minipohádek, kterou vydává nakladatelství Svojtka. Tento příběh už není tak notorický znám, jako třeba Perníková chaloupka, Červená Karkulka nebo Sněhurka (alespoň teda u nás). I tak má ale své kouzlo.

Leporelo má, stejně jako další Minipohádky, na každé stránce pohyblivý prvek. Děti jsou tak vtaženy do příběhu a mohou navíc procvičovat svou motoriku. A samozřejmě se také pobaví. Kromě toho nechybí ani doprovodný text – zjednodušená a zkrácená verze celé pohádky.

Obsah knihy

Na úvodní stránce se setkáváme s malou mořskou vílou, o které je celý příběh. Kolem víly je spoustu rybiček, které se hýbou otáčením kolečka na pravé straně knihy.

Příběh pak začíná na další dvojástránce. Mořská víla se zde zakouká do prince, který spadl do moře a kterého zachránila. Jak? Vytáhla ho nad vodu, což si mohou vyzkoušet i samy děti.

Mořské víle se princ hodně líbil a aby se s ním znova setkala, zašla za čarodějnicí. Ta ji vyčarovala nohy místo ploutve, ale výměnou za vílin krásný hlas.

Malá mořská víla se pak vydala na ples, kde s princem protančila celou noc. Byla ale němá a princ se tak nikdy nedozvěděl, že to byla právě ona, kdo ho zachránil.

Poté se víla opět navrátila do vody. Získala zpátky i svůj hlas a nadále pak ve vodě zpívala.

Formát knihy

Minipohádka o malé mořské víle má pevné a hrubé stránky. Je menší a lehká, takže ji děti samy unesou a je vhodná i na cestování.

Cena a dostupnost

Knížku můžete zakoupit v knihkupectví nebo přímo na e-shopu Nakladatelství Svojtka. Cena se pohybuje obvykle v rozmezí 159 Kč (ale pokud narazíte na akci, můžete zakoupit i levněji).

Celkové hodnocení

Kniha má krásné ilustrace a pestré barvy, které děti určitě zaujmou. Na každé stránce je jiný pohyblivý prvek, což je skvělé, protože děti si vyzkouší různé způsoby pohybu a knížka je tím rozmanitější.

Jen příběh u nás moc nezaujal. Přijde mi hodně osekaný a zjednodušený, což je u minipohádek běžné a většinou to nebyl velký problém. V případě mořské víly se ale trochu vytratily důležité části a příběh tak nedává tolik smysl, což je škoda. Samozřejmě šikovný rodič může vyprávění doplnit vlastními slovy, aby bylo lépe pochopitelné. I tak mi zde ale něco chybí…

Kniha je vhodná od jednoho roku, takže se hodí jako první seznámení s klasickými pohádkami. Je navíc za super cenu. Více už ve videu, kde si celou knihu opět prohlédneme.


Nakladatelství: Svojtka&Co.
Rok vydání: 2017
Rozměr: 180x180mm
Váha: 0,336 kg
Počet stran: 10
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments