HRANÍ: Kouzelné pero z Lidlu

V Lidlu se někdy objeví zajímavé hračky. Jednou z takových je například kouzelné pero, což je taková speciální plastová tužka. Dodává se v balení společně se sešitem, který je plný úkolů. Pokud dítě vybere správný obrázek a dotkne se tužkou černého puntíku, který je u daného obrázku, tužka vydá zvuk. Pokud je vybraný obrázek špatně, tužka žádný zvuk nevydá. Více také ve videu na konci článku.

Kouzelné pero možná připomíná trochu Albi tužku, je ale méně propracované a na trochu jiném principu. Také samotný sešit nemá tvrdé desky jako Kouzelné čtení od Albi, je to jen tvrdý papír. Ale věřím, že nějakou dobu používání určitě zvládne.

Kouzelné pero se prodává ve 4. variantách dle tématu sešitu – zvířata, roční období, čísla a barvy, tvary. U nás máme rádi zvířata, takže jsme pořídili tuto variantu.

Zvířátka kam se podíváš

Na každé stránce najdeme dole v červeném rámečku napsané, co se má označit. Někdy je to více možností, jindy je to jen jedna. Třeba hned na úvodní stránce se má k obrázkům z přírody přiřadit zvířátko, které zde žije.

Na další stránce máme najít, ke kterém zvířátku patří kousek v prvním levém sloupci.

Hledají se také zvířátka podle barvy, konkrétně dle zelené. Další stránka je pak zaměřena na počty. Děti mají označit, kolik zvířátek je na každém obrázku.

Hledají se také obrázky, kde je maminka a její mláďátko nebo mají děti ukázat, co je stejné.

Děti si také vyzkouší, kdo žije v moři nebo co zvířátka na obrázku jí.

Řeší se také, ke kterému zvířátku patří část kůže v levém sloupci, nebo která zvířátka žijí v Africe či pralese.

Které zvířátka jsou stejná, i když jsou kreslena z jiných úhlů? A co teprve stíny…

Trošku těžší je pak otázka, která zvířátka jsou nejpomalejší. Zde je malá nápověda, pokud se dětí podívají, jak se zvířátka tváří – ty pomalejší zrovna šťastné výrazy nemají. Děti také zkouší, jaké zvířátka jsou domácí a které nikoli.

Hledají se i naprosto stejná zvířátka. Nebo ty, které nepatří na statek.

Na závěr pak mají děti označit druhou polovinu obrázku v kolečku.

Cena a dostupnost

Kouzelné pero stojí 89 Kč a můžete ho zakoupit v Lidlu. Bylo sice v nabídce už minulý týden, ale já jej také koupila až o pár dnů později a na prodejně jich bylo ještě několik, tak třeba budete mít taky štěstí. Bohužel není tato hračka v Lidl e-shopu. Lidl ji prodává jen na prodejnách, ale opakovaně už pár let! Kouzelné pero jsem navíc viděla také na různých bazarcích.

Celkové hodnocení

Sešit má opravdu hodně stránek, takže na děti čeká hodně úkolů a obrázků. Než vše projedou, určitě jim to nějaký čas zabere. Protože jsou sešit i tužka malé a lehké, hodí se skvěle při cestování, například do auta, autobusu nebo vlaku.

Celá hra je ale spíše pro starší děti. Jednak k z důvodu, že je nutné přečíst otázky, aby se vědělo, který obrázek je správně. Někdy je otázka jednoduchá, takže ji zvládne třeba i tříleté dítě, když mu otázku přečteme. Jiné otázky jsou ale složitější nebo je nutné znát třeba číslice a podobně. Celkově proto doporučuji nejdříve kolem 3 let, spíše ale pro předškolní děti.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments