ČTENÍ: Sovo, sovičko, nemůžeš spát?

Nemůžou vaše děti usnout? Pak se možná bude hodit leporelo o sovičce, která také nemůže spát. Je plné pohyblivých zvířátek a hezkých ilustrací.

Obrázky jsou velké, barevné, přehledné a doplňují je krátké texty. Ale co budu povídat, však se podívejte na fotky a video, které naleznete opět na konči článku, ať si můžete udělat vlastní představu.

Obsah knihy

Hned na úvod se setkáváme se sovou, která posunováním nahoru a dolů otevírá a zavírá oči.

První stránka má průhledné okénko. Pokud ji tedy otčíme, stále vidíme sovu, nyní ale i s doprovodným textem.

Na další stránce na nás čeká datel, který klove do stromu. Opravdu. Stačí jen posunout kolečkem.

A co teprve had a jeho mlsný jazýček…

Na poslední stránce najdeme opět sovu. V kmenu stromu je ale navíc schovaná i myška. Stačí posunout kolečkem a vyleze ze stromu ven.

Formát knihy

Kniha má pevné a tvrdé stránky a je menšího formátu. Na druhou stranu je ale o trochu větší než Svojtkovy další známé knížky jako Minipedie a Minipohádky.

Cena a dostupnost

Leporelo můžete zakoupit například v Knihy Dobrovský nebo v jiných knihkupectví a e-shopech. Cena se pohybuje v rozmezí 151-219 Kč.

Celkové hodnocení

Další kniha od Svojtky ze série Tlač, táhni a posouvej. Má krásné pestrobarevné ilustrace a pohyblivé obrázky, které u nás hodně baví. Je trochu jednodušší – na stránce není moc výjevů kromě toho hlavního. Alespoň se ale malým dětem lépe orientuje. Jen škoda, že je v celé knize jen 1 typ pohybu – s kolečkem nahoru a dolů. U jiných leporel jsou pohyblivé prvky rozmanitější a dítě tak může vyzkoušet více způsobů.


Nakladatelství: Svojtka&Co.
Rok vydání: 2018
Rozměr: 202×202 mm
Váha: 0,310 Kg
Počet stran: 10
Vazba: pevná

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments